Предстоятель очолив престольне свято храму великомученика Пантелеймона при дитячому оздоровчому центрі на Буковині predstojatel ocholiv prestolne svjato hramu velikomuchenika pantelejmona pri ditjachomu ozdorovchomu centri na bukovini 5df81d7
Новини

Предстоятель очолив престольне свято храму великомученика Пантелеймона при дитячому оздоровчому центрі на Буковині

Предстоятель очолив престольне свято храму великомученика Пантелеймона при дитячому оздоровчому центрі на Буковині

9 серпня 2022 року, у день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Свято-Пантелеймонівським храмом на території дитячого оздоровчого центру поблизу села Непоротове Сокирянського району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Центр розташований на березі Дністра поблизу села Непоротове на Буковині. Тут відпочивають та оздоровлюються вихованці дитячого інтернату, яким опікується братія Свято-Вознесенського Банченського монастиря. Храм на території оздоровчого центру дитячого будинку села Молниця було збудовано дев’ять років тому. 

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Банченський Лонгин, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Новоселицький Клеопа, братія Банченського монастиря та гості у священному сані.

У слові проповіді Блаженніший владика розповів вірянам про подвиг святого великомученика Пантелеймона.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії священнослужителі на чолі з Блаженнішим архіпастирем звершили чин славлення та вклонились іконі святого Пантелеймона. Предстоятель привітав паству зі святом та окропив вірян святою водою.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування з нагоди 425-річчя перенесення Почаївської чудотворної ікони.

Предстоятель очолив престольне свято храму великомученика Пантелеймона при дитячому оздоровчому центрі на Буковині (+відео)

Знайшли помилку